onsdag 29 januari 2014

Fajitas med linser och krossade tomater!

För att fortsätta använda upp mitt libanesiska tunnbröd gjorde jag idag fajitas. Gissa om det blev gott!! Det viktigaste av allt i dag var att det gick snabbt. Vilket är perfekt när en trött, hungrig och blodsockerlåg tjur kommer hem från en lång dag på jobbet.. Hoppas det ska smaka :)






Receptet: till cirka 4 personer

  • Libanensiska tunnbröd
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g linser
  • 1 gul löl
  • 2 vitlökar
  • 1 msk sambal olek
  • 2 msk tomatpuré 
  • 10 champinjoner¨
  • mozzarellaost
  • 1 hand färsk spenat
  • salt & peppar
Stek champinjoner och lök, så att de får lite färg. Blanda i resten av ingredienserna, förutom mozzarellan och spenaten, och låt puttra i 10 minuter.  Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i mozzarellan  och spenaten och fördela det på cirka 3 libanesiska tunnbröd. Låt stå i ugnen i cirka 7-10 minuter tills de får lite färg.

Servera med en stor god sallad! Mums!  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar